Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

KLM sluit 3-jarig contract met HP

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 22 september 2011 08:01 uur

KLM Equipement Services heeft haar Dell servers vervangen door een HP-infrastructuur met een nieuw driejarig contract. De onafhankelijke dochtermaatschappij van KLM Royal Dutch Airlines, wil de efficiëntie van de ICT bij het bedrijf verbeteren. Ook streeft KLM naar centralisatie van de dataopslagcapaciteit.

De nieuwe servers zijn onderdeel van HP Converged Infrastructure. De nieuwe infrastructuur bestaat uit het HP P4500 LeftHand-storageSysteem en HP ProLiant-servers. KLM Equipment Services zegt blij te zijn met de gestandaardiseerde infrastructuur met opslag- en servercapaciteit. Dit storagesysteem zou geoptimaliseerd zijn voor gevirtualiseerde servers en databases. “We hebben nu een gestandaardiseerde infrastructuur met opslag- en servercapaciteit die meegroeit met de groei van onze behoefte”, zegt it-manager Jeroen Jongerden woensdag tegen Computable.

De keuze voor HP komt in een moeilijke tijd voor het bedrijf. Eerder vandaag werd bekend dat HP mogelijk CEO Leo Apotheker wil ontslaan. Volgens de geruchten zou hij vervangen worden door ex-eBay CEO Meg Whitman. HP kent de laatste maanden veel problemen en heeft de ontwikkeling van haar mobiele besturingssysteem WebOS moeten afbreken. Daarmee raakten naar nu blijkt zo’n 500 medewerkers hun baan. De aandelen van HP zijn in het afgelopen jaar met 43 procent gekelderd.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.