Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Eerste reacties stromen binnen bij RespectMyNet

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 28 september 2011 08:09 uur

Op de nieuw gelanceerde website RespectMyNet, waar internetters kunnen aangeven hoe hun providers het internetverkeer reguleren, komen al behoorlijk wat reacties binnen.

RespectMyNet is een site van burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom en de Franse evenknie La Quadrature du Net. De site stelt internetgebruikers in staat om een lijst aan te leggen van alle manieren waarop internetproviders het surfgedrag van Europese internetters beperken.

Ongeveer een etmaal nadat de site was geïntroduceerd, waren er al 14 meldingen over Nederlandse isp’s gepubliceerd. KPN, dat onlangs veel in het nieuws kwam in verband met netneutraliteit, is één van de genoemde bedrijven op de website.

“Wij vinden netneutraliteit hele belangrijk en nemen dit onderwerp dan ook heel serieus”, verzekert KPN-woordvoerder Stefan Simons. “Je weet alleen niet hoe zorgvuldig de meldingen zijn. Zo is er een melding van iemand met een klacht over voip op het mobiele netwerk. Die heeft een deel van het KPN-contract online gepubliceerd. En dat klopt, dat was inderdaad het contract. Sinds deze zomer werken we echter met nieuwe contracten omdat de telecomwetgeving rond netneutraliteit is aangescherpt.”

Toch is hij wel blij met de feedback die via de site wordt gegeven. Simons vergelijkt de site met de site slechtedekking.nl waar mensen kunnen aangeven op welke locatie ze geen dekking hadden van een bepaalde telecomaanbieder. “We zijn blij met die gegevens want dan kunnen we er mogelijk wat aan doen. Maar we hebben nog het liefste dat ontevreden gebruikers direct naar ons toekomen om hun klacht met ons te bespreken.”

Ook Tele2 wordt genoemd op de website. “Tele2 heeft in het algemeen de ambitie om netneutraal te zijn”, vertelt Tele2-zegsman Jan-Willem te Gussinklo. Hij plaatst wel een kanttekening bij de site. “RespectMyNet heeft als doel om internetcensuur tegen te gaan. De kanttekening van dit initiatief is het risico dat providers onterecht worden aangemeld op de site. In dat geval is vermelding op de site erg vervelend.”

 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...