Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Webhosting cluster EASI2010 naar Nxs

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 28 september 2011 08:01 uur

Nxs Internet gaat definitief samen met ASP4all en Intermax de webhosting faciliteren voor de Europese Aanbesteding Samenwerking ICT (EASI2010). De afspraken gelden voor maximaal vier jaar. De waarde van de contracten wordt geschat op 3,6 miljoen euro.

EASI2010 is een programma dat vorig jaar van start is gegaan. Het programma voert aanbestedingen uit op het gebied van ict-hardware en managed services, door middel van aanbestedingsrondes in clusters. Rijksoverheden maken gebruik van deze overeenkomsten.

Het cluster webhosting is in mei van dit jaar gelanceerd. Nxs wordt verantwoordelijk voor het hosten van de websites van de meeste ministeries. Na migratie- en beheerfase zullen de deelnemende overheidsorganisaties starten met het gebruik van EASI2010. Nxs meldt op haar website trots te zijn dat het de aanbesteding succesvol heeft afgerond. Het bedrijf geldt als een belangrijke dienstverlener op de Nederlandse datacenter- en hostingmarkt.

Dennis Wijnberg, 28 september 2011 8:30 am

Gefeliciteerd NXS!

Op welke manier vormt zoiets een afhankelijk eik voor de organisatie vraag ik me dan af. Misschien ook leuk om te melden hoe dit technisch wordt opgepakt? Wat voor 'n oplossing zet je in en met welke reden?

Nathan, 28 september 2011 9:38 am

Beetje jammer dat die prutsers van ASP4ALL toch ook weer een deel van de aanbesteding krijgen. Het mag ondertussen duidelijk zijn dat die toko incompetent is en de boel niet op orde heeft.

Tudududud, 28 september 2011 10:34 am

Nathan: Je neemt me de woorden uit de mond :)

Jorg Rademaker, 30 september 2011 9:45 am

@Dennis: dit is een raamcontract, wat inhoudt dat de rijksoverheid voor hun hostingprojecten de keus zullen maken uit één van de drie partijen waarmee de overeenkomst is gesloten.

Er is dus geen standaard oplossing, het is afhankelijk van de wensen van de overheid op het moment dat er hosting gewenst is.

Groeten,

Jorg
Nxs

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.