Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

MKB steeds belangrijker voor cloud computing

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 30 september 2011 08:01 uur

Midden- en kleinbedrijven blijken eerder bereid hun infrastructuur klaar te stomen voor cloud computing. Bovendien zijn kleinere bedrijven bereid om bedrijfskritische onderdelen naar de cloud te verplaatsen. Dit terwijl de cloud vooral bij grote bedrijven wordt ingezet.

Dat blijkt uit onderzoek Cloud Annual Market Outlook 2011 van Heliview Research, gesponsord door onder andere SAP en Ctac. Voor het onderzoek is een enquĂȘte gehouden onder de medewerkers van bijna 800.000 vestigingen van bedrijven in Nederland.

Heliview meldt in het onderzoek dat een vijfde van de respondenten applicaties in de cloud heeft, die met name betrekking hebben op de HRM en CRM- activiteiten van de bedrijven. Het onderzoek concludeert daarnaast dat bekendheid van cloud computing afneemt als het bedrijf kleiner wordt. Meer dan de helft van bedrijven met tot 10 werknemers kent het principe niet.

De onderzoekers zeggen dat het MKB meer voordeel kan hebben van de cloud omdat het minder capaciteit kost om te onderhouden en meer schaalvoordeel biedt. Leveranciers moeten zich aanpassen aan deze wensen van het MKB, aldus Heliview. De onderzoekers voorspellen een moeilijke toekomst voor traditionele softwareontwikkelaars die moeite hebben de cloud toe te passen binnen hun op licentie-gebaseerde business.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.