Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Google investeert flink in nieuwe datacenters

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 4 oktober 2011 08:04 uur

Google heeft in de Ierse hoofdstad Dublin een stuk land van 11 hectare gekocht om een nieuw datacenter te bouwen. Voor de aankoop van de grond, de bouw en het inrichten van het datacenter heeft Google 75 miljoen euro uitgetrokken.

Het nieuw te bouwen datacenter komt in het bedrijvengebied Profile Park ten zuidwesten van Dublin. De locatie is gekozen omdat Google al in Dublin een gebouw huurt waarin het een datacenter heeft geplaatst en omdat Ierland een koel klimaat heeft dat gunstig is voor het koelen van de dataruimtes.

In het nieuwe datacenter zullen koeltechonologieën worden gebruikt die in het huidige datacenter in Dublin al zijn getest en geperfectioneerd. Het datacenter zal naar verwachting zo’n 4000 vierkante meter groot worden.

De Ierse minister Richard Bruton van Werkgelegenheid, Bedrijven en Innovatie heeft enthousiast gereageerd op de aankoop van Google. De bouw van het datacenter betekent immers werk voor ongeveer 200 mensen. Als het datacenter eenmaal operationeel is, zullen er ongeveer 30 mensen werken. Het datacenter zal waarschijnlijk eind volgend jaar operationeel zal zijn.

De aankoop is Dublin is niet de enige investering die Google doet in datacenters. Onlangs kondigde het internetbedrijf al de bouw van nieuwe datacenters in Taiwan, Singapore en Hong Kong aan.

Tudududud, 5 oktober 2011 11:17 am

Kleine nuancering over de hoeveelheid land, het originele engelse artikel heeft het waarschijnlijk over internationale 'acres', dit zijn geen Nederlandse hectaren van 100m bij 100m / 10.000m2, maar van ongeveer 4,050 vierkante meters. Oftewel ongeveer 4.5 hectare. Nog steeds een flink stuk land voor een DC natuurlijk :)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.