Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Samenwerking Regiocloud opent datacenter in Waalwijk

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 7 oktober 2011 08:10 uur

Een nieuwe samenwerking gericht op het bouwen van regionale datacenters, heeft het eerste datacenter geopend in Waalwijk.

Het Datacenter Brabant, zoals de locatie officieel heet, is een initiatief van Regiocloud, een samenwerking van ICTroom, Bauhaus IT-Architects en SLTN. Datacenter Brabant is een carrier neutrale colocatie-faciliteit met ongeveer 500 m2 aan datavloer.

Waalwijk is heel belangrijk voor de regio. “Het is een van de grootste industriegebieden met heel veel grote bedrijven”, zegt Sander Nieuwmeijer, als één van de initiatiefnemers van Regiocloud en oprichter van ICTroom. ICTroom bouwt, beheert en onderhoudt datacenters in heel Nederland.

Het datacenter is volledig redundant uitgevoerd en heeft directe glasvezelverbindingen met lokale glasvezelringen van Parkned Waalwijk en Breedband Tilburg, diverse carriers en een dubbele verbinding met de AMS-IX.

Dichtbij
“Met de snelle verbindingen die we in Nederland hebben, is de nabijheid van Amsterdam voor een datacenter geen noodzaak meer”, stelt Nieuwmeijer. “Bovendien merken we dat er in Brabant veel behoefte is datacenterruimte vlakbij de bedrijven in de regio.” Dat komt volgens hem vooral omdat steeds meer midden- en kleinbedrijven hun servers naar een datacenter verplaatsen. “De grote ondernemingen wisten al de weg naar datacenters te vinden, nu volgt het MKB.”

Volgens Nieuwmeijer is Waalwijk ook heel blij met nieuwe datacenter. “Datacenter Brabant fungeert als een soort accelerator van de glasvezelring van Parkned die door Waalwijk loopt en zal waarschijnlijk nieuwe bedrijven aantrekken.”

Het datacenter (pdf) biedt plaats aan ongeveer 250 racks en maakt gebruik van indirecte vrije koeling. Het heeft het naar eigen zeggen een PUE (Power Usage Effectiveness) van minder dan 1,2 en mag zich dankzij het gebruik van groene energie en diverse energiebesparende ingrepen klimaatneutraal noemen.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.