Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Denit neemt Easyhosting over

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 20 oktober 2011 08:05 uur

Hostingbedrijf Easyhosting uit Eemnes is door Denit uit Amsterdam overgenomen. Easyhosting is sinds 1 september 2011 een 100% dochteronderneming van Denit, zo hebben beide bedrijven bekend gemaakt. Easyhosting zal zich verder specialiseren op sharedhosting en domeinnaamregistraties via partners, terwijl Denit zelf zich volledig zal toeleggen op het bedienen van het MKB+ segment met onder meer managed hosting dienstverlening.

De overname komt voort uit de wens van Denit om verder te groeien. Om dit te bereiken werd er voor gekozen om een andere partij in de hostingmarkt over te nemen, zo legt Denit mede-oprichter en directeur Edwin Cornelissens aan ISPam.nl uit. De over te nemen partij moest tenminste een eigen netwerk hebben, omdat dit de migratie naar het Denit netwerk zou vereenvoudigen en de overname kandidaat diende zelf nog geen virtualisatie aan te bieden. Dit laatste biedt kansen voor upselling van klanten.

Er werd een shortlist van overname kandidaten gemaakt, waar Easyhosting ook op voorkwam. “Nadat men met Easyhosting in gesprek raakte bleek de werkwijze van beide bedrijven goed op elkaar aan te sluiten, met name het feit dat Easyhosting service hoog in het vaandel heeft, net als Denit zelf”, aldus Cornelissens. Na enkele ronden van onderhandelingen, waarbij er ook sprake was van biedingen op Easyhosting door andere partijen, werd de transactie tussen Denit en Easyhosting afgehandeld. Het bedrag dat met de overname gemoeid is of op welke wijze deze gefinancieerd is, wil Cornelissens niet zeggen.

De netwerk- en systeembeheerders van Denit en Easyhosting worden samengevoegd tot één team. Aan de andere kant zullen de front-offices van beide organisatie wel gescheiden blijven en bemenst worden door eigen personeel. Denit en Easyhosting zullen echter los van de personele unie als twee zelfstandige bedrijven blijven functioneren. De overeenkomsten met klanten van Easyhosting blijven dan ook gewoon intact. Het kantoor van Easyhosting in Eemnes zal wel op termijn worden gesloten. Daarnaast is Denit in Amsterdam op zoek naar nieuwe grotere en inspirerende kantoorruimte om het personeel van beide organisaties te huisvesten.

Voormalig Easyhosting managing director/eigenaar Karsten Beijer geeft in een persbericht aan dat hij na 12 jaar terugkijkt op een mooie opbouw van Easyhosting met vele trouwe klanten. Van een lease server in 1999 tot geavanceerd serverbeheer in Amsterdam en Haarlem. Beijer geeft aan zich nu te zullen gaan richten op andere activiteiten.

Nathan, 20 oktober 2011 8:52 am

Zowel Edwin als Karsten hebben de boel netjes voor elkaar. Twee goede bedrijven die samensmelten. Het is natuurlijk afwachten hoe het dan gaat en hoe e.e.a gaat lopen.

Beide partijen van harte!

Marc, 21 oktober 2011 10:30 pm

Al sinds 2003 een trouwe en zeer tevreden klant van Easycolocate. Ik heb er wel vertrouwen in na gesprekken met Denit dat het in de toekomst minimaal zo goed blijft als ik bij Easycolocate gewend was. Wel altijd spannend een dergelijke overname want het heeft invloed op ons reilen en zeilen.

Ik wens Karsten veel succes met zijn nieuwe uitdagingen en hoop op een lange vruchtbare samenwerking met Denit in volle tevredenheid.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.