Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Onderzoeker van Errata Security scant alle IPv4-adressen

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 17 oktober 2011 08:06 uur

Onderzoeker David Maynor van beveiligingsbedrijf Errata Security is op dit moment bezig om alle IPv4-adressen op het internet te scannen. De scan wordt uitgevoerd vanaf ip-adres 216.75.60.94. Doel van de scan is niet anders dan het scannen zelf, aldus Maynor in een aankondiging van het project.

Maynor scant alle IPv4-adressen van 1.0.0.1 tot 223.255.255.255. Daarbij tekent hij aan geen idee te hebben hoe lang hij hiermee bezig zal zijn, maar gokt op zo’n honderd dagen. Maynor verzamelt daarin per gescand systeem hostname, ip-adres en besturingssysteem.

Blokkeren
Op deze manier krijgt Maynor een eigen database met IPv4-gegevens waarmee andere bronnen kunnen worden vergeleken. Maynor is namelijk niet de enige onderzoeker die een dergelijk project uitvoert. In reacties op de aankondiging meldt hij diverse scans van diverse white hat en black hat-hackers. “We hadden een stealth-scan kunnen doen, maar we hebben liever dat iedereen weet dat we aan het scannen zijn”, aldus Robert Graham van Errata.

Dat veel gebruikers hun firewall het ip-adres van Maynor nu blokkeren en zo voorkomen dat systemen worden gescand, is deel van het onderzoek. Graham: “We willen graag zien hoe reacties van mensen de data verstoren.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.