Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Vraag naar 50+ Mbps-verbinding groeit’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 18 oktober 2011 08:03 uur

Binnen twee jaar verwacht één op de vier Nederlandse consumenten een internetverbinding van 50 Mbps of meer nodig te hebben. Vooral jongeren hebben behoefte aan zo’n supersnelle breedbandverbinding.

Dat is de belangrijkste conclusie uit het Dutch Consumer Connected 2011-onderzoek van Telecompaper dat onder ruim 14.000 Nederlanders is gehouden.

Ongeveer 25 procent van de ondervraagden zegt dus in de (nabije) toekomst een verbinding van 50+ Mbps nodig te hebben. Een jaar geleden was dit nog ongeveer 20 procent en in 2009 slechts 15 procent.

Nog eens 37 procent van de ondervraagden weet nog niet zeker of ze binnen twee jaar een dergelijke snelle internetlijn nodig hebben. Ook dit percentage is hoger dan een jaar geleden.

Opvallend is overigens dat vooral jongeren tussen de 15 en 19 jaar en mensen die al een glasvezelverbinding hebben, een grotere behoefte hebben aan een snelle internetverbinding. Van hen zegt ruim één op de drie in de toekomst zo’n verbinding te willen hebben.

Welke technologie er voor zo’n snelle internetverbinding gebruikt wordt, is voor consumenten nog onzeker. Voor één op de drie ondervraagden is glasvezel de meest logische technologie om aan de snelheidswensen te voldoen. Opmerkelijk is dat het aantal mensen dat denkt dat de kabel een goed alternatief voor de toekomst is, is gedaald ten opzichte van vorig jaar. Op dit moment denkt een kwart dat de kabel zal volstaan, aldus Telecompaper.

Tot slot hebben de onderzoekers gevraagd welke aspecten belangrijk zijn bij de keuze voor een bepaalde internetverbinding. Hierbij scoren betrouwbaarheid en prijs bij 80 procent van de ondervraagden erg hoog. Volgens onderzoeker Tine Niezink is dat niet vreemd. “Met meer en meer apparaten in huis die verbonden zijn met het internet, wordt betrouwbaarheid van de verbinding steeds belangrijker.”

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.