Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Dell stopt met verkoop EMC-storageproducten

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 19 oktober 2011 08:03 uur

Het is over tussen Dell en EMC. Na tien jaar samenwerking heeft Dell het resellercontract met de storageleverancier beëindigd.

Het contract tussen beide partijen liep al vanaf 2001 en is tussentijds verlengd tot 2013. Maar Dell heeft ervoor gekozen om het resellercontract eenzijdig op te zeggen.

En dat terwijl de samenwerking erg succesvol was. Jaarlijks behaalde EMC 8 tot 9 procent van zijn omzet uit de samenwerking met Dell. Ook voor Dell leverde de storagesystemen – vooral uit EMC’s Clariion-productlijn – flink wat omzet op.

De reden om de samenwerking te beëindigen heeft direct te maken met de nieuwe concurrerende producten die Dell inmiddels heeft. Gedurende de afgelopen drie jaar heeft Dell meer dan 2 miljard dollar geïnvesteerd in een eigen storage-productlijn voor gevirtualiseerde cloudgebaseerde datacenters waarmee het direct een concurrent is geworden van EMC, meldt PC World.

Deze strategie van Dell is onder meer het gevolg van overnames van diverse bedrijven waaronder Equalogic, Exanet, Ocarina en Compellent Technologies. In de afgelopen tien jaar is Dell meer getransformeerd van de aloude computerbouwer tot een it-dienstleverancier.

Als gevolg van het besluit zal Dell niet langer storageproducten van EMC verkopen. De huidige Dell-EMC-klanten zullen nog wel gewoon worden geholpen, verzekert Dell.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.