Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Premier Rutte opent nieuw Linxdatacenter in Rusland

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 24 oktober 2011 08:05 uur

Premier Mark Rutte heeft vrijdag een datacenter van Linxdatacenter in St. Petersburg geopend. Rutte was vorige week op handelsmissie in Rusland en bezocht in dat kader de twee grootste Russische steden, Moskou en St. Petersburg. Het nieuwe datacenter van Linxdatacenter is een van de grootste centers in het land.

Het Amsterdamse Linxdatacenter heeft in totaal negen kantoren in Centraal en Oost-Europa. Het bedrijf, dat al een datacenter heeft in Moskou, ziet zich nadrukkelijk als bruggenbouwer tussen de twee regio’s. “De Noord-West regio van Rusland, en dan in het bijzonder St. Petersburg, is van strategisch belang voor onze onderneming. De gunstige geografische ligging, maakt het tot de poort naar Scandinavië en andere West-Europese landen”, aldus directeur Jules Delahaije in een verklaring.

Tienduizenden huishoudens
Het nieuwste datacenter meet liefst 9000 vierkante meter en kan letterlijk miljoenen klanten bedienen. Het gebouw verbruikt net zo veel stroom als tienduizenden huishoudens, maar Linxdatacenter stelt dat het nieuwe center zeer milieuvriendelijk is dankzij A-klasse apparatuur, zuinige gasturbines en natuurlijke koeling.

Vanuit het datacenter in St.Petersburg gaat Linxdatacenter diverse ict-diensten leveren, waaronder cloud computing, hosting, internet access en Infrastructure as as Service (IaaS).

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.