Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Equinix lanceert ‘marktplaats’ voor klanten

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 26 oktober 2011 08:05 uur

Equinix lanceert een nieuwe dienst waarmee het klanten van de Equinix-datacenters in staat stelt om elkaar gemakkelijker te vinden. Uiteindelijke doel van deze dienst is dat de 4000 Equinix-klanten met elkaar in contact komen om gezamenlijk zaken te doen. De dienst heeft dan ook de toepasselijke naam Marketplace.

“Voor veel bedrijven is een datacenter niet alleen een gebouw waar je grote hoeveelheden data kunt bewaren”, stelt chief marketing officer Jarret Appleby van Equinix op Datacenterknowledge.com. “Datacenters zijn plaatsen waar ondernemingen en industrieën elkaar ontmoeten en gezamenlijk business willen doen.” Equinix noemt dit ‘high performance business exchange’.

Duizenden klanten
Het principe van Marketplace is eigenlijk heel eenvoudig. Equinix stelt bijvoorbeeld een leverancier van netwerkconnectiviteit of private cloudtechnologie via een platform in staat om capaciteit aan te bieden, direct aan duizenden andere klanten van Equinix. Geïnteresseerde partijen kunnen meteen zien waar een aanbieder zich bevindt en of een aanbieding past bij de behoefte.

Equinix is niet het eerste bedrijf dat een dergelijke dienst in de markt zet, maar juist door de schaalgrootte en het wereldwijde netwerk heeft deze speler wel goede kaarten om het tot een succes te maken. Equinix, dat ook datacenters heeft in Amsterdam, bedient onder meer providers van SaaS (Software as a Service)-, netwerk- en cloudoplossingen. Daarnaast rekent het  ruim 400 online mediabedrijven en 600 financiële dienstverleners tot haar clientèle.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.