Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Facebook zoekt partners voor open source hardware-plannen

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 31 oktober 2011 08:06 uur

Terwijl de hele wereld vooral gericht was op de aankondiging van Facebook dat het een datacenter gaat bouwen onder de poolcirkel, maakte het bedrijf van Zuckerberg cum suis eind vorige week bekend een nieuwe stichting te hebben opgericht. De stichting krijgt als taak om ‘open source hardware’  te onderzoeken en te promoten.

De stichting is het vervolg op het Open Compute Project, een initiatief dat in april van dit jaar werd gelanceerd door Facebook. De social media-gigant zoekt nu partners bij dit project en wil het vervolgens serieus in de markt gaan zetten als ware ‘datacenter-revolutie’.

Facebook startte het Open Compute Project door de designs van het eigen datacenter in Prineville (Oregon, VS) te publiceren. Deze designs bevatten de server-layout, de koelingmethoden en de plaatsing van UPS-units. Op deze manier worden datacenter-designs beschikbaar voor bedrijven die geen eigen designteams kunnen betalen, maar wel de laatste technieken willen toepassen in de eigen centers.

Grote spelers
Tijdens de bijeenkomst van de nieuwbakken stichting in New York, de Open Compute Summit die eind vorige week plaatshad, waren grote partijen aanwezig: Intel, Dell, Amazon, Red Hat, de bank Goldman Sachs en natuurlijk aanstichter Facebook. Daarnaast hadden Google, Microsoft en Rackspace vertegenwoordigers gestuurd om de plannen aan te horen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.