Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amerikaanse hosters in actie tegen wetsvoorstellen

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 1 november 2011 08:04 uur

De Amerikaanse hostingindustrie onderneemt actie tegen een aantal wetsvoorstellen die op dit moment in het Amerikaanse parlement worden behandeld of al zijn goedgekeurd. De hosters zijn bang dat het voor kleine partijen onbetaalbaar wordt om hun hostingactiviteiten nog langer uit te voeren.

De weerstand van de Amerikaanse hosters is vooral gericht tegen de PIPA, oftewel de Preventing Real Online Threats to Economic Creativity and Theft of Intellectual Property Act ook wel ‘Protect IP’-wet genoemd. Deze wet maakt het gemakkelijker om zonder hoor en wederhoor actie te ondernemen tegen websites waar klachten over binnenkomen, bijvoorbeeld over auteursrechtenschending.

Volgens de hosters is de PIPA bedacht zonder gedegen kennis van hoe het internet werkt en zal de wet meer kwaad dan goed doen. Maar er zijn meer ontwikkelingen in de VS die – met name kleine – hosters zorgen baren. Zo zijn hosters niet blij met de netneutraliteitregels die vorig jaar zijn aangenomen en staat bovendien de privacy van opgeslagen data onder druk.

“Als mensen aan internet denken, denken ze vooral aan partijen als Amazon, Facebook en Google. Maar de kleine familiebedrijfjes worden vergeten en moeten worden beschermd tegen te veel regulering”, aldus de actiegroep. De kosten voor kleine hostingbedrijven dreigen hierdoor te veel op te lopen.

Dinsdagmiddag wordt een webinar georganiseerd waarbij iedereen zich kan laten informeren over de ontwikkelingen in de VS en de bezwaren die Savehosting hiertegen heeft. De webinar is tussen 18 en 19 uur Nederlandse tijd te volgen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.