Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Vivenda wil PCextreme overnemen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 2 november 2011 14:57 uur

De beursgenoteerde onderneming Vivenda Media Groep heeft een bod gedaan (pdf) op 100% van de aandelen van hostingbedrijf PCextreme uit Middelburg. Het persbericht over het bod op PCextreme kwam op een ongelukkig moment, nu het bedrijf de nacht ervoor door een grootschalige storing getroffen was. Liever had men het bod later bekend gemaakt, maar gezien Vivenda een beursgenoteerd bedrijf is moest het persbericht meteen worden verstuurd, zo stelt PCextreme CEO Lennert den Teuling in een reactie tegenover ISPam.nl.

Beide bedrijven kennen elkaar al langer in een klant – leverancier relatie. De website van Zuka, een dochteronderneming van Vivenda wordt door PCextreme gehost. Vivenda gaf al eerder aan enkele andere ondernemingen te willen overnemen. Gisteren is er tussen beide bedrijven een goed gesprek geweest, waar het voorwaardelijk bod op de aandelen van PCextreme uit voort is gekomen. De komende tien dagen zullen beide bedrijven contractbesprekingen houden en zal er due dillegence (boekenonderzoek, red) bij PCextreme plaatsvinden.

Door de koersgevoeligheid van de onderhandelingen rondom het bod, kunnen de betrokkenen niet al te veel zeggen over de omstandigheden waaronder deze wordt gedaan. De internationale ambitie van PCextreme iets dat al langer speelt en bekend is. Het is daarom niet uit te sluiten dat een eventuele overname deze ambitie mogelijk zal maken. Den Teuling stelt graag meer openheid van zaken te willen geven, maar geeft daarbij aan dat hij moet wachten tot de onderhandelingen zijn afgerond. “Over tien dagen hebben we mogelijk een veel leuker gesprek”, besluit Den Teuling.

PCextreme zal een omzet van tenminste 2,5 miljoen euro realiseren in 2011 en verzorgt de hosting voor 35.000 klanten. Vivenda is het moederbedrijf van huizensite Zuka en softwarehuis Factotum. In de eerste helft van 2011 maakte het bedrijf een nettoverlies van 505 duizend euro en had toen een eigen vermogen van 3,9 miljoen euro, zo blijkt uit het halfjaarverslag van het bedrijf. Het bod op PCextreme zal worden gefinancierd door de uitgifte van nieuwe aandelen Vivenda. De aandelen zullen worden genomen door de huidige aandeelhouders van PCextreme.

C, 3 november 2011 1:50 am

Die laatste regel stelt dat de eigenaren van pcextreme geen cash krijgen maar aandelen van een verliesgevend bedrijf. Is dat wel kloppend?

En wordt pcxpro ook verkocht?
En heeft pcextreme slechts 2.5 miljoen omzet?

C, 16 november 2011 8:11 am

10 dagen verder, is pcextreme verkocht?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.