Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Reggefiber gaat glasvezel aanleggen in Weert

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 3 november 2011 08:04 uur

In de gemeente Weert komt definitief een glasvezelnetwerk. Het bedrijf Reggefiber begint binnenkort met de aanleg hiervan. Vorige maand kondigde grote delen van de gemeente Emmen aan met Reggefiber in zee te gaan.

In de gemeente Weert mochten huishoudens stemmen en 31 procent toonde interesse in een contract voor aansluiting op het netwerk. Dat is net boven de 30-procentgrens die het bedrijf hanteert bij een aanvraagbundel. Isp’s Concepts ICT, KPN, Lijbrandt en OnsBrabantNet waren betrokken bij de aanvraag in de Limburgse gemeente. Later sloten ook Vodafone en XS4ALL zich aan.

Naar verwachting kunnen huishoudens in Weert vanaf het voorjaar van 2012 gebruik maken van het netwerk, dat internet, telefoon en televisie aanbiedt.

In Emmen is vorige maand naar aanleiding van een vraagronde onder bewoners besloten glasvezel aan te leggen in delen van de gemeente, in samenwerking met isp’s Concepts ICT, Lijbrandt, Kick XL en KPN.

Op haar website zegt Reggefiber inmiddels in 110 gemeenten actief te zijn, ongeveer een tiende van Nederlandse huishoudens. Het bedrijf kreeg vorig jaar een lening van 285 miljoen van de Europese Investeringsbank om de uitrol van deze glasvezelbreedbanddiensten verder uit te rollen.

Peter, 3 november 2011 11:17 am

We kunnen hier in de gemeente vanaf begin volgende week inschrijven. Eind deze maand komt er een "glasvezelwinkel" in het centrum. Ik ben benieuwd, ik doe niet mee in elk geval.

Mark, 4 november 2011 10:51 am

Hier ligt al glasvezel (al ruim een jaar denk ik) van Glashart. Tot nu toe is er nog geen concurrerend aanbod tov wat Ziggo aanbied en dat is 1 van de redenen dat we nog niet over zijn gegaan. Hierbij hebben we natuurlijk gekeken naar wat we willen gebruiken en daadwerkelijk nodig hebben.

ikke, 4 november 2011 1:18 pm

hier ligt al sinds de bouw glas in de grond, tot in de meterkasten van de hele nieuwbouwwijk, eindigend op 2 rolletjes in een plastic kpn kastje. Maar geen licht erop en geen aanbieders :(

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.