Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Samenwerking ter bevordering van de veilige cloud

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 4 november 2011 08:03 uur

De Open Data Center Alliance (ODCA), waar veel grote it-bedrijven zich bij hebben aangesloten, heeft een strategische samenwerking aangekondigd met de Cloud Security Alliance (CSA).

Met de samenwerking proberen beide organisaties de implementatie van clouddiensten te stimuleren. Een belangrijk speerpunt daarbij wordt de beveiliging van de cloud.

Dankzij de samenwerking worden de eisen voor de zogenoemde Cloud Service Provider Assurance and Monitoring aangevuld met trainingen en certificeringen voor het beveiligen van de cloud.

Barrière
Bezorgdheid over de veiligheid wordt vaak gezien als de grootste barrière tegen de cloud. Een recent onderzoek onder de ODCA-leden heeft aangetoond dat de bezorgdheid over de veiligheid het grootste obstakel voor gebruik van cloudoplossingen.

De Open Data Center Alliance is een verzameling van it-bedrijven die samen voor de lange termijn een reeks eisen en voorwaarden voor datacenters bedenken. De alliantie wordt geleid door twaalf  hoofdbedrijven waaronder Capgemini, BMW, Terremark en Lockheed Martin.

De Cloud Security Alliance is een non-profit organisatie die het veilig gebruik van cloud computing promoot. Dit gebeurt onder meer door het geven van trainingen en workshops zoals het STAR-programma (Security, Trust, and Registry program).

De eerste resultaten van de samenwerking zullen vanaf het eerste kwartaal van 2012 zichtbaar worden, zo is de verwachting.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.