Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

HP G7-servers met nieuwe processor van AMD

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 16 november 2011 08:06 uur

Chipfabrikant AMD lanceert deze week de nieuwe Opteron 6200 en 4200-processors als concurrent van de Intel Xeon X5-processors. Volgens AMD is de performance van de nieuwe processors met 84 procent verbeterd, terwijl ze 50 procent minder stroom verbruiken dan de voorgaande series.

Tegelijkertijd kondigde HP haar nieuwe Proliant G7-servers aan. HP zal deze servers voorzien van de Opteron 6200 met een 16-core x86 cpu. De 4200-serie doet het met een 8-core cpu. De nieuwe Proliants zullen vooral geschikt zijn voor inzet in grote, gevirtualiseerde omgevingen en zware databases. AMD stelt dat de Opteron is geoptimaliseerd voor Microsoft Hyper-V, VMWare, Citrix en de Linux-variant van Red Hat.

De eerste server die de Opteron 6200 aan boord zal hebben, is de Proliant DL385 G7. De nieuwe HP-servers zullen naast het al bekende ILO (Integrated Lights Out) tevens Virtual Connect hebben voor remote management. De moederborden bij de Opteron-processors zullen afkomstig zijn van ondermeer Asus.

Roadmap 2012
AMD gebruikte de lancering van de Opteron chipsets ook om de Roadmap 2012 toe te lichten. Komend jaar zal AMD de Opteron 3000 presenteren, met een ultra-laag energieverbruik specifiek bedoeld voor omgevingen met grote aantallen kleinere systemen. AMD richt zich met de 3000-serie vooral op webhostingbedrijven.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.