Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Concurrentie voor VMware wordt alleen maar heviger’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 18 november 2011 08:03 uur

In Nederland maakt ongeveer één op de zeven bedrijven gebruik van servervirtualisatie. Bij bedrijven met meer dan vijftig werknemers is dit zelfs meer dan de helft. VMware is de grootste speler op dit gebied, maar krijgt steeds meer concurrentie van Microsoft en Citrix.

Dat blijkt uit een onderzoek naar de zakelijke it-infrastructuur dat bureau Heliview in juni van dit jaar heeft uitgevoerd onder 1828 bedrijven.

Vooral bij bedrijven tot 20 werknemers is Microsoft populair als het op servervirtualisatie aan komt. Vanaf 20 werknemers heeft vrijwel tweederde van de ondervraagden wel een VMware-oplossing op gebied van servervirtualisatie in huis. Alleen in het mkb slaat de balans dus om in het voordeel van Microsoft.

Volgens de onderzoekers is het heel duidelijk zichtbaar dat VMware steeds meer concurrentie krijgt van Microsoft en ook steeds meer van Citrix. “Met de goede uitgangspositie die Microsoft bij het mkb heeft, kan dus al voorspeld worden dat de concurrentie voor VMware alleen maar heviger zal gaan worden in de komende jaren”, stelt Heliview.

 

Diverse smaken
Virtualisatie is al enkele jaren een hot topic in de ict-markt, concluderen de onderzoekers. “Virtualisatie komt in steeds meer smaken en kleuren. Zo kunnen systemen aan server- en clientzijde gevirtualiseerd worden maar is ook applicatievirtualisatie een optie. Voeg daarbij toepassing van virtualisatie in bijvoorbeeld storage omgevingen en het wordt al snel duidelijk dat er sprake is van een technologie die de markt ingrijpend van structuur kan doen veranderen.”

De prognose voor de markt is dat het virtualiseren van servers snel zal toenemen in de segmenten waar de mate van gebruik nu nog bescheiden is. Dus dat betekent dat er grotere groei in het midden en mkb deel van de Nederlandse markt mag worden verwacht.

Bekijk hier de complete resultaten van het Heliview-onderzoek.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.