Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ict-sector gematigd positief over economie

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 18 november 2011 08:01 uur

De Nederlandse ict-sector ondervindt nog weinig hinder van de economische crisis. De omzet en werkgelegenheid in de sector zijn in het derde kwartaal van 2011 gestegen. Dat blijkt uit de ICT-kwartaalmonitor van ICT-office over het derde kwartaal van 2011, uitgevoerd door Heliview Research.

Ict-bedrijven blijken het economisch klimaat een hogere beoordeling te geven dan bedrijven in andere sectoren. ICT-office hanteert voor het onderzoek deelsectoren: software, hardware & kantoortechnologie, ict-dienstverlening en telecom & internet. Allen lieten de afgelopen 3 maanden groei zien.

De verwachtingen voor het vierde kwartaal van 2011 zijn binnen alle deelsectoren gematigd. Systeemsofware-bedrijven zijn het meest positief over de komende maanden. Ook in het derde kwartaal steeg de vraag naar deze producten en diensten sterk. Volgens de onderzoekers zijn vooral bedrijven die actief zijn in servers, midrange en mainframes somber; zij verwachten een daling van de vraag. Bedrijven die actief zijn in hosting en netwerkinfrastructuur verwachten een lichte daling in de vraag. Ook zal naar verwachting de vraag naar hardware en kantoortechnologie in het vierde kwartaal van 2011 afnemen.

De onderzoekers verwachten dat de vraag naar ict-producten gelijk zal blijven in de laatste maanden van het jaar.  Ook zeggen zij dat de werkgelegenheid in de sector waarschijnlijk zal niet veel toenemen in deze periode.

ICT-office is een bracnche-vereniging van 550 it-, telecom-, internet- en officebedrijven in Nederland. De vereniging doet onderzoek voor de ICT-Kwartaalmonitor onder voornamelijk CFO’s van meer dan 130 ict-bedrijven.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.