Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

AMS-IX beleeft een topjaar

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 21 november 2011 08:05 uur

Het jaar 2011 is nu al een topjaar voor de AMS-IX. Vorige week bereikte de internetexchange de grens van 100 nieuw aangesloten klanten voor dit jaar. Dat is de snelste groei in 17 jaar.

Het aantal unieke klanten van de internetexchange is dit jaar al met meer dan 20 procent gegroeid tot bijna 500. De AMS-IX registreerde eind januari nog de 400ste klant.

Ook groeit het dataverkeer dat door de aangesloten partijen wordt uitgewisseld snel. Het dataverkeer groeide dit jaar al met 32 procent tot 5,2 Terabit per seconde van de aangesloten capaciteit, zo laat de interexchange weten.

Sneeuwbaleffect
Job Witteman, directeur van de AMS-IX, heeft wel een verklaring voor de sterke groei. “Wat onze klanten zoeken bij de toetreding tot een internetexchange is een grote pool van netwerken waarmee zij verkeer kunnen uitwisselen. Als een groot aantal nieuwe netwerken zich aansluit, heeft dat een sneeuwbaleffect dat niet alleen goed is voor onze huidige en voor nieuwe klanten, maar ook voor het internet ecosysteem als geheel.”

Tot slot constateert de AMS-IX dat het partner- en reseller-programma goede resultaten oplevert. Meer dan de helft van de nieuwe aansluitingen (60 procent) is afkomstig van partners of resellers. Dit programma is vorig jaar opgestart om service providers de kans te bieden om hun klanten een AMS-IX-aansluitingen te kunnen aanbieden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.