Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Kroes pleit voor internetbeveiliging

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 23 november 2011 08:01 uur

Neelie Kroes heeft in het Europees Parlement gepleit voor betere faciliteiten voor Enisa, het Europese internetbeveiligingsbureau. De Eurocommissaris wil dat de beste mensen en faciliteiten voor het bureau beschikbaar worden gesteld.

Daarnaast wil Kroes in 2015 een internationaal systeem voor de beveiliging van het internet in werking hebben gesteld. Hiermee moet veilig internet beschikbaar zijn in heel Europa. Neelie Kroes focust vooral op het waarborgen van de veiligheid van kwetsbare gebruikers, zoals kinderen. Eerder was al besloten een Europese strategie voor deze groep te ontwikkelen; deze zal in de komende maanden vorm krijgen.

De Nederlandse eurocommissaris wil in het tweede kwartaal van 2012 wettelijke maatregelen presenteren voor de identificatie van internetgebruikers. Deze kunnen dan waarschijnlijk gebruik gaan maken van een eID, een online handtekening. Voor de invoering van deze online identiteit kondigde Kroes vorig jaar een actieplan aan.

Kroes riep vorige week in een toespraak op de eGovernment Conference regeringen in Europa op meer diensten beschikbaar te stellen op internet. Ook benadrukte de Eurocommissaris dat een betere samenwerking tussen verschillende Europese overheidswebsites noodzakelijk is.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.