Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Netwerk Linkup bijna 2 uur plat door router crash

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 11 september 2006 12:06 uur

Gisteren lag het netwerk van Linkup (iQarus, Colinks) door een netwerkstoring die veroorzaakt zou zijn door een router crash, waarbij de secondaire routing engine, het op nog onbekende reden niet heeft overgenomen. Dit had tot gevolg dat van 18:40 uur tot 20:40 uur gisteravond het netwerk van Linkup onbereikbaar was.

In de uitleg over de netwerkstoring die vanmorgen door Linkup op webhostingtalk.nl is geplaatst, lezen we de volgende remedie, die ook mogelijke oorzaak bevat:

Onze huidige NL-IX verbinding zal geconfigureerd worden op een aparte router in plaats van een core-router. Dit doen wij omdat deze router meerdere peerings geconfigureerd heeft en met routers praat van andere ISPs. Hier zit een risico aanvast omdat wanneer een andere partij op de NL-IX een peer heeft geconfigureerd en deze niet geconfigureerd staat op onze router onze router dit in de logfiles zet en dat steeds herhaalt. Wat bij eventuele ‘software bugs’ kan lijden toch het crashen van de router. Ook de andere Internet Exchanges welke wij ‘zeer binnenkort’ gaan aansluiten zullen op een aparte router geconfigureerd worden. Bij uitval van deze router zal het netwerk gewoon probleemloos door kunnen draaien over een transit verbinding.

Hoewel ik persoonlijk in het verleden flink wat kritiek op Linkup heb geuit, denk ik dat Linkup bezig is om zichzelf te verbeteren en daarom vermoed ik dat Linkup dit keer pech heeft gehad, net zoals we dat laatst bij WideXS zagen.

Downtime Linkup 10/09/2006

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.