Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Deloitte gaat cloudbestanden monitoren

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 24 november 2011 08:01 uur

Deloitte Innovation heeft aangekondigd de fysieke locatie van cloudbestanden te gaan monitoren.  Hiermee kunnen bedrijven  zien waar de servers zich met hun data bevinden.  Dat is voor bedrijven belangrijk om te weten aan welke wetten en regels deze gegevens onderhevig zijn. Dat meldt Automatisering Gids.

De dienst identificeert de cloudbestanden op basis van checksums en hash-waarden zonder de inhoud te achterhalen. Deloitte zegt al met verschillende cloudproviders te hebben gesproken over het verschaffen van de data die nodig zijn om de locatie te achterhalen.

Deloitte maakte eerder deze week bekend dat bijna tweederde van de bedrijven weinig vertrouwen heeft in de informatiebeveiliging van de derde partijen (third parties) waarmee ze data delen in de cloud. Dat blijkt uit de TMT Global Security Study van Deloitte Deloitte in samenwerking met het World Economic Forum, een rondvraag onder de security executives van 138 TMT-organisaties uit 25 landen.

De grootste bedreigingen voor de beveiliging zijn volgens het onderzoek mobiele apparaten, eerdere beveiligingsincidenten, fouten en nalatigheid van medewerkers, snellere adoptie van nieuwe technologie en misbruik van it-systemen en informatie door medewerkers. Slechts een derde van de ondervraagde bedrijven test de beveiliging van de derde partijen in de cloud.

De onderzoekers constateren een toename van beveiligingsincidenten en bedreigingen. Toch erkent 50 procent van de bedrijven de zaken ook niet helemaal op orde te hebben. In de aanpak en afhandeling van internetbeveiliging lijkt weinig verandert, aldus het onderzoek.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.