Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

APNIC wil meer regels voor verkrijgen nieuwe IPv4-adressen

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 25 november 2011 08:05 uur

De Regional Internet Registry (RIR) voor Azië en de Pacific, APNIC, gaat de teugels aantrekken voor het verkrijgen van IPv4-adressen. De aanvragers van nieuwe IPv4-blokken moeten aantonen waarvoor de nieuwe adressen gebruikt zullen worden.

APNIC probeert hiermee onderlinge uitwisseling van IPv4-blokken te stroomlijnen en gemakkelijker te maken. Wel gaat het vooralsnog om een voorstel om de regels voor het verdelen van de laatste IPv4 /8-blokken in goede banen te leiden.

Nieuwe aanvragers van IPv4-blokken moeten kunnen aantonen dat zij zich conformeren aan de regels van APNIC. Als organisaties daadwerkelijk behoefte hebben aan IPv4-adressen moeten ze dat kunnen aantonen en uitleggen voordat de adressen worden toegekend.

Wel kan APNIC een soort voorlopige goedkeuring geven voor het uitwisselen van IPv4-blokken. De toekenning geldt in dat geval voor maximaal 12 maanden.

APNIC heeft berekend dat er nog zo’n 16,5 miljoen IPv4-adressen zijn om te verdelen. Ook zijn er nog zo’n vier miljoen adressen, maar die moeten worden gereserveerd voor de overkoepelende organisatie IANA. APNIC was in april de eerste Regional Internet Registry die aan de verdeling van zijn laatste IPv4-blok begon.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.