Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Heliview voorspelt groei van lokale datacenters

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 30 november 2011 08:05 uur

Datacenters in Nederland zullen zich steeds meer gaan specialiseren. Alleen trekken de echt grote globale datacenters steeds meer weg uit het land. Dat is de voorspelling van Ruud Alaerds, directeur Heliview Research.

“Er zal een splitsing komen tussen lokale datacenters die zeer gewild blijven in Nederland en globale datacenters die langzaam uit ons land zullen wegtrekken”, zo zei Alaerds dinsdag tijdens de door Heliview georganiseerde National Datacenter Experience.

Globale datacenters zullen onder meer wegtrekken omdat het klimaat elders gunstiger is of omdat andere omstandigheden elders aantrekkelijker zijn. “Er zal een leegloop van datacentercapaciteit optreden”, voorspelt Alaerds. Tegelijkertijd bloeit de markt van lokale datacenters juist op. “Kleinere lokale datacenters zullen zich gaan specialiseren.”

De specialisatie kan zich volgens hem uiten in het richten op een nichemarkt, een bepaalde sector of op een bepaalde functie van een datacenter. “Ik kan het me voorstellen dat er op termijn bijvoorbeeld een datacenter speciaal voor het onderwijssysteem komt”, zo sprak Alaerds.

Heliview erkent dat er een trend gaande is waarbij datacenters steeds belangrijker worden. Dat komt onder meer vanwege belangrijke ontwikkelingen als de opkomst van de cloud en een toename van het gebruik van gevirtualiseerde servers.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.