Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Groene’ samenwerking Jitscale en Greenclouds

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 1 december 2011 08:01 uur

Jitscale en Greenclouds zijn een intensieve samenwerking aangegaan. Hiermee springen zij in op de duurzame, groene trend bij datacenters. Met het platform van Greenclouds wordt een nieuwe cloud-infrastructuur toegevoegd aan de Jitscale Management Layer (JML) tool. Dit geeft klanten de keuze voor gebruik van een groene infrastructuur, gebaseerd op de overcapaciteit van Nederlandse datacenters.

“We merken dat er steeds meer vraag ontstaat naar ‘groene’ it-infrastructuren. We willen klanten een nieuw ‘groen’ alternatief bieden”, aldus Quintijn Knepper, directeur van Jitscale. Peter Zonneveld, directeur van Greenclouds vult aan: “Jitscale beschikt over een interessant klantportfolio met verschillende multinationals die voor ons interessant kunnen zijn.”

Het concept achter Greenclouds is het benutten van de overcapaciteit in datacenters. Bedrijven kunnen deze extra capaciteit verkopen, of  juist aankopen waardoor onnodig energieverbruik voorkomen en kosten bespaart kunnen worden. Dit concept is nog niet eerder toegepast in de ict-branche.

De duurzaamheid en het energiegebruik van datacenters is de laatste weken vaak in het nieuws. Uit een onderzoek van de Universiteit van Virginia en Microsoft Research kwam vorige week het advies om datacenters in te zetten als verwarming voor huizen en bedrijven.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.