Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Draadloos internet in Britse supermarkten

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 6 december 2011 08:01 uur

De Britse supermarktketen Tesco heeft vanaf vandaag een draadloos netwerk in 200 van haar filialen. Het uitrollen van het internetnetwerk volgt na een succesvolle trial eerder dit jaar. Tesco is hiermee de eerste supermarkt in het Verenigd Koninkrijk die een dergelijk netwerk aanbiedt aan klanten.

“Het publiek gebruikt steeds meer verschillende digitale diensten. Wij zijn enthousiast over de reactie van onze klanten op deze nieuwe dienst”, aldus Mike McNamara, hoofd informatie van Tesco in een persbericht.

De nieuwe dienst wordt ondersteund door wifi-hotspots van de Britse provider O2. Het internet is beschikbaar voor 15 minuten per dag voor alle klanten, en onbeperkt voor clubkaarthouders van de supermarktgigant. Uit de testfase bleek dat klanten het internet vooral gebruikten om prijzen van producten te vergelijken en reviews te lezen online.  “Ook kunnen klanten het gebruiken om op het laatste moment vouchers voor te downloaden”, aldus McNamara. Bijna tweederde van de klanten gebruikten tijdens de testfase een smartphone om online te gaan. Slechts 11 procent gebruikte een tablet.

Eerder meldde Tesco dat de aanleg van het internet geen grote investering vergt; de filialen hebben al een draadloos netwerk voor het personeel, wat gemakkelijk kan worden uitgebreid voor gebruik door klanten van de supermarkt.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.