Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ISPview met Maarten Soetens van Webzilla

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 13 september 2006 08:17 uur

Vandaag trappen we weer af met een nieuwe ISPview. Dit keer heb ik Maarten Soetens van Webzilla geinterviewd. Wie ook door mij geinterviewd wil worden, kan mij bereiken via feedback.xcat.nl en wellicht doe ik de volgende ISPview met jou.

Wat is jouw rol binnen Webzilla?

Naast de bedrijfs kritische beslissingen die ik maak neem ik voor een deel de klantencontacten en het beheer van de websites op me. Daarnaast verdiep ik me in het technisch beheer maar dit laat ik vooralsnog over aan de technische afdeling.

Wat is de doelgroep van Webzilla?

Webzilla richt zich op de zakelijke klant die zijn wensen niet kan terugvinden in een massaproduct. We begeleiden en denken actief mee met de klant naar een op maat gemaakt product. Daarnaast bieden we uiteraard voor de zakelijk en particuliere gebruiker wel de mogelijkheid om een standaard product af te nemen.

Wat vind je het leukste aan werken in de ISP branche?

De variatie van een jonge sector. De IT sector blijft vernieuwen waardoor het niet snel saai wordt. Naast dit IT deel is er ook een groot vlak waarbij je contact hebt met de klanten en concurenten. Dit gecombineerd levert op dat je samen met de klant gaat denken over oplossingen van hun wens.

Hoe zie je Webzilla over één jaar?

Er staan een aantal veranderingen voor de deur, dit om de huidige groei te kunnen blijven ondersteunen en om de activiteiten binnen deze branche uit te breiden naar een andere doelgroep. Verdere details kan ik hierover nog niet vrijgeven.

Hoe verwacht je dat de ISP sector zich zal ontwikkelen in de nabije toekomst?

Dat is erg moeilijk te voorspellen. De ontwikkeling dat alles groter en beter word zal aanhouden, denk bijvoorbeeld aan meer dataverkeer en webruimte voor dezelfde prijs. Daarnaast zal er meer gecentraliseerd worden, de server gaan uit de bedrijfspanden en komen in de grote datacentra beheerd door een extern IT bureau.

Hoe zou je de infrastructuur van Webzilla omschrijven?

We zitten momenteel in 3 verschillende datacentra; Telecity, Schuberg Philis en onze nieuwe hoofdlocatie Easynet. Telecity kon helaas niet meer voorzien in onze groei waardoor we gedwongen werden uit te wijken naar een andere locatie, dit is Easynet geworden.

Hoe selecteert Webzilla de apparatuur die gebruikt wordt?

Al onze apparatuur is door ons zelf geselecteerd en bestaat uitsluitend uit A merk producten zoals cisco, 3com, asus, intel, western digital, etc die ontwikkeld zijn voor industrieel gebruik.

Waar is de keuze voor het Leaseweb netwerk op gebaseerd?

We hebben al een lange relatie met Leaseweb en zijn er uitermate tevreden over de dienstverlening, de mogelijkheden en de flexibiliteit die ze ons bieden.

Hoe bereikt Webzilla een kwalitatief hoog niveau van service?

Je kunt enkel een hoog niveau halen door een hoog niveau te ervaren. Wij eisen van onze leveranciers minimaal dezelfde hoge kwaliteit als die wij bieden aan onze klanten.

Webzilla is zowel aangesloten bij HostMerk als Gedragscode.com, wat is jullie reden om je aan te sluiten geweest?

Met zowel Hostmerk en Gedragscode.com willen we de bezoeker duidelijker en eenvoudiger laten zien dat we de kwaliteit die we bieden ook kunnen waar maken.

Hoe denk je over budget ISP’s?

De budget ISP’s bedienen een andere markt en doelgroep als wij doen, we zullen daardoor ook geen problemen van ze ondervinden. We zien ze meer als een opstapje naar Webzilla.

Op welke manieren bereikt Webzilla haar doelgroep?

Uiteraard hebben we een informatieve website, daarnaast zijn we actief bezig met marketing en hebben we mensen die actief zoeken naar klanten die onze ondersteuning kunnen gebruiken.

Bedankt voor het interview.

Graag gedaan.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...