Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Cisco gaat clouddiensten integreren in CloudVerse

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 8 december 2011 08:05 uur

Cisco komt komend jaar met CloudVerse: een pakket aan diensten waarmee bedrijven goedkoper met cloud computing aan de slag kunnen. CloudVerse is feitelijk vooral een pakket van bestaande Cisco-producten, zoals het eigen Unified Computing System en de Nexus-switches. De fabrikant van netwerk- en datacentertechnologie positioneert CloudVerse dan ook als ‘framework’.

Nieuw aan CloudVerse is de integratie van de verschillende ‘losse’ componenten. Binnen CloudVerse brengt Cisco Unified Dataceter, Cloud Intelligent Network en Cloud Applications samen. Gezamenlijk vormen deze drie diensten het fundament onder het framework.

Nieuwe tools
Cisco voegt wel nieuwe tools toe aan het pakket, waaronder Cisco Intelligent Automation waarmee storage automatisch wordt toegewezen aan systemen, indien gewenst tussen verschillende datacenters. Dit wordt mogelijk gemaakt met Cloud Intelligent Network waarmee cloudsystemen met elkaar kunnen communiceren.

Tot slot breidt Cisco onder CloudVerse haar Hosted Collaboration Solution uit met Private Cloud HCS en Mobile HCS. Deze producten zijn bedoeld om private en mobiele clouddiensten aan te bieden. Het bedrijf gaat in 2012 zwaarder inzetten op bedrijven die met clouddiensten aan de slag willen. Cisco verwacht tot 2015 een sterke groei in dit segment.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.