Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Analisten voorspellen problemen met verschillende LTE-frequenties

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 13 december 2011 08:03 uur

Telecomproviders gaan over naar LTE, maar gebruiken daarbinnen zoveel verschillende frequentiebanden dat het voor fabrikanten van bijvoorbeeld tablets en smartphones ondoenlijk is om hiervoor standaarden te ontwikkelen. Hardwarefabrikanten van LTE-apparaten zien daardoor  binnenkort door de bomen het bos niet meer, voorspelt Wireless Intelligence.

Volgens het onderzoeksbureau zijn er over drie jaar 200 LTE-netwerken operationeel in 70 landen.  Daarbij heeft Wireless Intelligence vastgesteld dat elke frequentieband door slechts zes providers gebruikt zal worden. De meest gebruikte is de 700Mhz-band die in Nederland door KPN voor Digitenne wordt toegepast. Ook grote Amerikaanse providers, waaronder Verizon, gebruiken deze band.

Versnippering
In ons land is de 2,6Ghz-band specifiek bedoeld voor LTE. Alle grote Nederlandse providers – KPN, Vodafone, T-Mobile, UPC en Ziggo – hebben een licentie voor die band. Toch geven deze partijen aan weinig heil te zien in deze band: met name landelijke dekking is een probleem. Daarmee dreigt ook in Nederland een versnippering van LTE-frequenties en daarmee het probleem van comptabiliteit van smartphones en tablets.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.