Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Big data’ groot probleem voor netwerk

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 14 december 2011 08:02 uur

Een nieuwe studie van Infineta, een bedrijf in WAN-optimaliseringssystemen, toont aan dat de WAN- infrastructuren het maximum wat betreft Big Data bijna hebben bereikt. Vooral datacenter-to-datacenter connectiviteit zou hiervan de oorzaak zijn.

Het Big Data, Big Traffic and the WAN rapport, dat werd uitgevoerd in samenwerking met Internet Research Group, dringt er bij bedrijven op aan om aanpassingen te maken om deze enorme stroom van data mogelijk te maken.

Big Data zijn gegevens of datasets die te groot zijn om met traditionele software te managen en op te slaan. Het zijn meestal gegevens in petabyte of exabyte, die erg waardevol is voor bedrijven. Maar deze groeiende stroom aan data oefent ook veel druk uit op de internetinfrastructuur.  Het kan in de toekomst lastig worden om deze stroom aan informatie te managen, aldus het rapport.

Volgens de onderzoekers zijn er een aantal redenen waarom Big Data zo populair zijn. De opslag zou goedkoper zijn en het maakt de schaal waarop data gebruikt worden veel groter. Veel WANs zijn niet in staat om al deze Big Data te verwerken en de traditionele technieken zijn niet altijd in staat om hiermee om te gaan.

Het rapport gaat er vanuit dat de meeste bedrijven hun technologie zullen aanpassen aan Big Data in de komende 12-18 maanden. Haseed Budhani zegt hierover tegen Network Computing: “Wij waren verrast om te zien hoeveel mensen Big Data gebruiken, en het is niet alleen een probleem voor bedrijven. Wij zien hoe deze data het spel voor WAN-optimalisering verandert en als je niet meeverandert, doe je niet mee. ”

 

 

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.