Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

LCL Belgium neemt DataCloud-datacenter over

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 15 december 2011 08:06 uur

Datacenterleverancier LCL Belgium neemt per direct het datacenter van DataCloud in Erembodegem – vlakbij Aalst in Oost-Vlaanderen – over. Dat datacenter werd in oktober vorig jaar geopend. Dat meldt de Vlaamse site Knack.be.

DataCloud was in oktober 2010 een startup. “Boven de Moerdijk heb je al een serieuze bezetting, maar in België is de datacentermarkt nog in volle ontwikkeling”, stelde initiatiefnemer Henk van Hulle destijds. In de eerste fase werd gerekend op 68 racks.

DataCloud werd gefinancierd door zes investeerders die op hun beurt werden begeleid door onder meer de Nederlandse Aegide Groep. Dit jaar pompte de Vlaamse overheid nog eens bijna 750.000 euro aan ‘strategische investeringssteun’ in DataCloud.

Carrier neutraal
Het datacenter van DataCloud heeft op dit moment pops van Belgacom, Telenet en Syntigo en juist dat maakt het center interessant voor LCL dat ‘carrier neutral’ wil werken. Andere argumenten voor de aankoop zijn de groeiambities van het bedrijf en de geografische spreiding van de verschillende centers. LCL heeft al datacenters in Diegem en Antwerpen.

LCL heeft volgens Knack niet bekendgemaakt hoeveel het voor het nagenoeg nieuwe center heeft betaald. Wel is bekend dat LCL dit jaar al ruim 2,5 miljoen euro heeft geïnvesteerd in haar datacenteractiviteiten.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.