Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

BIT geeft concullega’s gratis IPv6 feed

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 8 augustus 2008 08:09 uur

BIT upgrade netwerk naar 160GbitDe implementatie van IPv6 bij veel ISP’s gaat langzaam zo vindt BIT, de zakelijke ISP uit Ede. BIT zelf ondersteunt al sinds 2001 IPv6 op haar netwerk en naar eigen zeggen ondersteunen inmiddels alle diensten van het bedrijf IPv6. Om de uitrol van IPv6 bij haar concullega’s te versnellen biedt BIT hun nu zonder verdere kosten gratis IPv6 bandbreedte aan concullega’s aan die net als BIT zelf op één van de volgende internet exchanges (AMS-IX, NL-ix, DE-CIX, GN-IX of LINX) zijn aangesloten. Pas als er grote hoeveelheden dataverkeer wordt gegenereerd moet de portemonnee worden getrokken.

Alex Bik, technisch directeur bij BIT:

Om de drempel voor providers die net met IPv6 beginnen te verlagen, geven we ook nog de eerste megabit aan transitverkeer gratis weg. Dit is veel meer dan dat ze voorlopig gaan gebruiken. Voor veel hosting providers een stimulans om de overgang op Internet Protocol Versie 6 te versnellen.

Dit is weer een mooi initiatief van BIT, op haar weblog vroeg BIT zich al enkele maanden geleden al af of de langzame adoptie van IPv6 misschien geen kip-ei probleem is en met deze actie levert BIT zelf ook haar bijdrage om de adoptie van IPv6 te versnellen. Wie nomineert BIT voor een IPv6 Award in de categorie ISP en vergeet ook de categorie publicatie niet. ; )

BIT publiceert ook een live statistieken van zowel haar totale netwerk verkeer als enkel via IPv6, onderstaande statistieken zijn van 8/8/2008 7:45 uur en daaruit blijkt wel dat ook BIT nog niet heel veel IPv6 dataverkeer genereert. Hopelijk komt daar met deze actie verandering in!

Klik op bovenstaande afbeeldingen voor de live statistieken.

JP, 8 augustus 2008 9:58 am

Prima initiatief!
Jammer dat onze netwerkprovider nog geen ipv6 ondersteund, hun apparatuur is hier nog niet geschikt voor.

Wido, 8 augustus 2008 10:53 am

Er is sowieso nog veel apparatuur die IPv6 nog niet volledig ondersteund, denk hierbij aan de Cisco ASA serie (7.2 firmware).

Daarnaast ondersteund de loadbalancing (ip_vs) van het Linux kernel nog geen IPv6, dat is ook nog een struikelblok.

Maar onze provider levert ook nog geen IPv6, dus wat dat betreft schieten we er nog weinig mee op.

Sebsa, 8 augustus 2008 11:05 am

Er zijn wel meerdere partijen die dit doen..

Freeaqingme, 8 augustus 2008 7:16 pm

Wido: heeb jij misschien een link over ip_vs dat geen ipv6 zou ondersteunen? Tot zover ik weet doet namelijk de gehele kernel aan ipv6.

Verder vind ik dit netjes van BIT. Ze hebben helemaal gelijk, de introductie van ipv6 gaat veel te langzaam. Wat mij betreft zouden de sdsl-leveranciers hiermee moeten beginnen, helaas denken die er vaak anders over.

Lennie, 8 augustus 2008 11:43 pm

Het eerste linkje klopt niet, volgens mij staat er: http://www.ispam.nl/archives/2522/bit-geeft-concullegas-gratis-ipv6-feed/Statistiek%20afknijpen%20abonnees%20British%20Telecom

gerwin, 9 augustus 2008 12:55 pm

Misschien is het een idee om eens een lezing te geven door Bit of een andere partij die al veel ervaring heeft met IPv6 voor conculega's. Ik denk dat er nog veel vragen en misvattingen zijn bij partijen.

- Gerwin

Wido, 11 augustus 2008 10:37 am

@ Freeaqingme, de site van ip_vs is nogal outdated, ik heb echter de mailinglists afgezocht en daar kwam ik diverse posts tegen waar mensen vroegen om IPv6 ondersteuning, hier is echter nooit een reactie op gekomen.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.