Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nederlanders niet erg bang voor BYOD-risico’s

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 16 december 2011 08:02 uur

De beveiliging van privé-apparaten op de werkvloer bezorgt weinig Nederlandse werkgevers kopzorgen. In vergelijking met andere landen zijn Nederlandse bedrijven het minst bezorgd over het toelaten van bedrijfsinformatie op privé-apparaten.

In Nederland is 18 procent van de ondervraagde werkgevers hier totaal niet bezorgd over, tegenover een gemiddelde van 11 procent internationaal. Dat is met name opmerkelijk omdat Bring Your Own Device (BYOD) in Nederland een grotere groei zal doormaken dan in andere landen.

Dat blijkt uit het Security Index-onderzoek dat in opdracht van Citrix Systems is uitgevoerd. De Nederlandse ondervraagden verwachten dat over 24 maanden bijna zes op de tien werknemers een privé-apparaat gebruikt voor werkdoeleinden. Daarmee loopt Nederland voorop in de elf onderzochte landen. Desondanks liggen managers niet wakker van de security-eisen die dit met zich meebrengt.

Snelheid
Toch heeft informatiespecialist Kroll deze week juist voorspeld dat mobiele toestellen volgend jaar een groot beveiligingsrisico gaan vormen. “Mobiele technologieën veranderen zo snel dat in sommige organisaties de vraag en de druk om die nieuwe technologieën in te voeren zo snel gaat dat de it-afdeling het niet meer kan bijhouden.”

Criminelen zullen mobiele applicaties gebruiken om zeer gerichte malware en aanvallen uit te voeren, zo is de voorspelling. “Tegelijkertijd groeit met deze nieuwe technologieën ook het risico op verloren en gestolen apparaten waarop bedrijfsdata staan”, zo waarschuwt Kroll.

Het Citrix-onderzoek is uitgevoerd onder 1100 respondenten in Nederland, Engeland, Frankrijk, Duitsland, VS, Canada, Brazilië, Australië, China, Japan en India.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.