Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Equinix ontvangt eerste Nederlandse ISO 50001-certificaat

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 20 december 2011 08:05 uur

De nieuwe ISO 50001-certificering voor energie-efficiëntie is voor het eerst aan een Europees datacenter toegekend. Equinix claimt de eerste datacenters in Europa te hebben die deze ISO-certificering hebben gekregen.

Alle negen datacenters van Equinix in Nederland en Engeland voldoen aan het ISO 50001 en ISO 14001 certificaat, zo heeft het bedrijf maandag laten weten. De nieuwe ISO 50001 certificering is een mondiale norm voor energiemanagement.

De norm biedt richtlijnen voor organisaties die hun energieprestaties willen verbeteren, zowel binnen het eigen bedrijf als in de keten. Het is een instrument dat bedrijven helpt om energie te besparen, hun CO2-uitstoot te beperken en kosten te reduceren.

“We zijn heel trots op het feit dat we als eerste datacenter in Europa en als eerste bedrijf in Nederland ISO 50001 gecertificeerd zijn”, reageert Michiel Eielts directeur van Equinix Nederland.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de bouw van AM3, het derde datacenter van Equinix in Amsterdam Science Park. ”Gemeenten hanteren in toenemende mate strikte voorschriften aan datacenters om energiezuiniger hun diensten aan te bieden. De gemeente Amsterdam hanteert bijvoorbeeld een strenge energienormering voor bestaande datacenters. Met ons datacenter AM1 voldoen wij ruimschoots aan deze normering. En onze nieuwe locatie AM3 zal nog energiezuiniger zijn”, verzekert Eielts.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.