Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe backbone moet internet in Azië verbeteren

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 21 december 2011 08:04 uur

Een groot aantal Aziatische telecombedrijven heeft dinsdag een overeenkomst getekend voor de aanleg en het onderhoud van de Asia Pacific Gateway (APG). Dit is een onderzeese internetkabel die het verkeer van en naar Azië moet verbeteren. De betere redundantie is onder meer positief voor clouddiensten.

De nieuwe backbone zal vanaf juni 2014 klaar zijn en is technisch in staat om 54,8 terabit per seconde aan data te verwerken. Het contract dat dinsdag is getekend, wordt in maart 2012 actief.

Het APG-netwerk, dat zo’n 8000 kilometer lang wordt, zal in eerste instantie als 40 Gbps-lijn worden ingezet. Maar de capaciteit kan opgeschroefd worden tot 100 Gbps als dat nodig is.

Natuurrampbestendig
De APG moet er vooral voor zorgen dat Aziatische landen als Korea, Japan, China, Taiwan, Vietnam, Singapore en Thailand betere verbindingen krijgen. De route van de kabel is zorgvuldig gekozen om zo min mogelijk last te hebben van aardbevingen en andere natuurrampen.

Het initiatief voor de APG is al ontstaan in 2009. Naast NTT Communications (NTT com) hebben onder meer Chunghwa Telecom (Taiwan), China Telecom, Telekom Malaysia en KT Corporation (Korea) het contract getekend.

Deze bedrijven zijn ook betrokken bij de aanleg van een ander backbone-netwerk, genaamd Asia Submarine-cable Express (ASE). Deze kabel is vooral bedoeld om de connectiviteit tussen Zuidoost Azië en Noord Azië te verbeteren.

ikke, 22 december 2011 9:18 am

waarom is de redundantie een voordeel juist voor de clouddiensten? Dit is toch een voordeel voor alle diensten die verkeer van/naar azie nodig hebben?

Alex Bik, 22 december 2011 5:35 pm

Exact wat ik dacht toen ik het las. Dikke onzin natuurlijk. Het lijkt wel of de media alleen nog maar over "cloud" kunnen/willen schrijven. Lekker wazig allemaal. Daardoor hoef je 't niet uit te leggen en val je dus ook niet door de mand als je eigenlijk helemaal niet weet waar je het over hebt. Misschien dat "cloud" daarom zo populair is bij de media.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.