Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe backbone moet internet in Azië verbeteren

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 21 december 2011 08:04 uur

Een groot aantal Aziatische telecombedrijven heeft dinsdag een overeenkomst getekend voor de aanleg en het onderhoud van de Asia Pacific Gateway (APG). Dit is een onderzeese internetkabel die het verkeer van en naar Azië moet verbeteren. De betere redundantie is onder meer positief voor clouddiensten.

De nieuwe backbone zal vanaf juni 2014 klaar zijn en is technisch in staat om 54,8 terabit per seconde aan data te verwerken. Het contract dat dinsdag is getekend, wordt in maart 2012 actief.

Het APG-netwerk, dat zo’n 8000 kilometer lang wordt, zal in eerste instantie als 40 Gbps-lijn worden ingezet. Maar de capaciteit kan opgeschroefd worden tot 100 Gbps als dat nodig is.

Natuurrampbestendig
De APG moet er vooral voor zorgen dat Aziatische landen als Korea, Japan, China, Taiwan, Vietnam, Singapore en Thailand betere verbindingen krijgen. De route van de kabel is zorgvuldig gekozen om zo min mogelijk last te hebben van aardbevingen en andere natuurrampen.

Het initiatief voor de APG is al ontstaan in 2009. Naast NTT Communications (NTT com) hebben onder meer Chunghwa Telecom (Taiwan), China Telecom, Telekom Malaysia en KT Corporation (Korea) het contract getekend.

Deze bedrijven zijn ook betrokken bij de aanleg van een ander backbone-netwerk, genaamd Asia Submarine-cable Express (ASE). Deze kabel is vooral bedoeld om de connectiviteit tussen Zuidoost Azië en Noord Azië te verbeteren.

ISPam.nl Job board

ikke, 22 december 2011 9:18 am

waarom is de redundantie een voordeel juist voor de clouddiensten? Dit is toch een voordeel voor alle diensten die verkeer van/naar azie nodig hebben?

Alex Bik, 22 december 2011 5:35 pm

Exact wat ik dacht toen ik het las. Dikke onzin natuurlijk. Het lijkt wel of de media alleen nog maar over "cloud" kunnen/willen schrijven. Lekker wazig allemaal. Daardoor hoef je 't niet uit te leggen en val je dus ook niet door de mand als je eigenlijk helemaal niet weet waar je het over hebt. Misschien dat "cloud" daarom zo populair is bij de media.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...