Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Trusteer voorspelt toename cybercrime in 2012

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 22 december 2011 08:02 uur

Trusteer heeft gewaarschuwd voor een toename in cybercrime voor 2012. Het beveiligingsbedrijf doet vijf voorspellingen voor het nieuwe jaar. Het benadrukt dat de manier waarop criminelen malware inzetten, is veranderd van een shotgun naar scherpschutterbenadering.

Ten eerste verwacht Trusteer dat er zal nieuwe malware ontwikkeld zal worden, dat voor verschillende doelen of bedrijfstakken kan worden ingezet. Daarnaast geeft het bedrijf aan dat we op de rand staan van de globalisatie van malware. Locale malware kan steeds vaker wereldwijd worden ingezet en ieder land of regio kan het slachtoffer worden. Ten derde zullen de technieken waarmee cybercriminelen de wet ontduiken verbeteren. “Cybercriminelen zijn succesvol in het verslaan van allerlei internetbeveiligingssystemen wereldwijd. Zij bestuderen hun slachtoffers voor ze toeslaan. Deze criminelen zijn meer georganiseerd dan ooit.”, aldus Amit Klein, technisch directeur van Trusteer.

Trusteer verwacht dat persoonlijke informatie op sociale netwerken gebruikt zal gaan worden door de fraudeurs.  Deze netwerken kunnen bijvoorbeeld als bron dienen voor wachtwoordfraude. Tot slot voorspelt het beveiligingsbedrijf dat aanvallen zullen verplaatsen naar SaaS (malware). Deze software-as-a-service is veel ingezet in het bedrijfsleven om kosten te besparen. Maar hiervoor wordt ook meer gebruik gemaakt van externe websites, wat grotere veiligheidsrisico’s met zich meebrengt.  Klein zegt dat er snel gehandeld moet worden door het bedrijfsleven: “We hebben nieuwe intelligente malware bestrijding nodig, dat het probleem identificeert en herkent.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.