Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘CRM in de cloud stelt nog niet veel voor’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 28 december 2011 08:06 uur

Er zijn maar weinig bedrijven die hun CRM-applicatie in de cloud hebben draaien. CRM-software draait doorgaans binnen de bedrijven zelf.

Slechts 5 procent wordt in de cloud gehost en 10 procent wordt extern in een datacenter gehost. Dit blijkt uit een onderzoek (pdf) dat Computer Profile in de afgelopen 12 maanden heeft gevoerd onder 4500 it-managers van Nederlandse bedrijfsvestigingen.

Het percentage CRM-oplossingen dat wordt gehost in een datacenter van een externe dienstverlener is dus ongeveer twee keer zo hoog als het percentage cloudoplossingen, namelijk 10 procent. De overgrote meerderheid 85 procent van de CRM-opllossingen, draait nog altijd binnen de eigen organisatie.

Opvallend is dat de keuze voor een cloudoplossing in de zorgsector relatief hoog is. In die sector is namelijk 14 procent van de CRM-oplossingen een cloudvariant. Ook bij it-bedrijven en de telecomsector draait 10 procent van de CRM-pakketten in de cloud.

De meestgebruikte standaatdapplicaties zijn van Oracle (19 procent), SAP (17 procent) en Microsoft (9 procent). Het aandeel van de Nederlandse bedrijven die de CRM-oplossing van Salesforce.com gebruikt, wordt geschat op 3 procent.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.