Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Opta publiceert definitief ULL-besluit

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 30 december 2011 08:01 uur

De OPTA heeft gisteren haar definitieve marktanalyse ontbundelde toegang gepubliceerd. De nieuwe regels volgen na de goedkeuring van de Europese Commissie van het conceptrapport en zullen 1 januari 2012 ingaan.

Het rapport bepaalt dat marktpartijen toegang krijgen tot het aansluitnetwerk van KPN (koper) en Reggefiber (glas). Dit zou tot meer concurrentie moeten leiden, omdat aanbieders hierdoor telefonie, internet en televisiediensten kunnen bieden aan eindgebruikers of dienstverleners.

KPN blijft verplicht om toegang tot de straatkast, de zogenaamde SDF-access, aan te bieden. Deze verplichting stond eerst op de agenda om te worden geschrapt, maar blijft nu op aanraden van marktpartijen bestaan. De non-discriminatie verplichting (de verplichting om ontbundelde toegang tot het aansluitnetwerk en bijbehorende diensten en faciliteiten onder gelijke omstandigheden onder gelijke voorwaarden te verlenen)  wordt op de punten tariefdifferentiatie en het voorkomen van marge-uitholling aangepast. Dit gebeurt om concurrentie te bevorderen.

KPN staat overigens sinds een week ook onder verscherpt toezicht van de OPTA in verband met een ruzie met Tele2 over een opdracht voor de overheid.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.