Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Uitzien naar de OS 2012 (Column)

  • Door
  • Rashid Niamat
  • geplaatst op
  • 5 januari 2012 08:00 uur

(Nee ik zal écht geen beschermde logo's gebruiken))Later dit jaar zullen in Londen de Olympische Spelen plaatsvinden, het vierjaarlijkse event dat in het teken staat van sportiviteit, verbroedering en veel spannende sportmomenten. 2012 wordt echter ook het jaar waarin tal van slimme technieken voor het eerst in een grootschalige omgeving getest gaan worden.

Inderdaad ook daarvoor zullen de Olympische Spelen volop worden gebruikt. Want het idee dat dit event alleen bestaat bij de gratie van sport is allang achterhaald. Al jaren wachten tal van ondernemingen uit de hele wereld op dit event. Eindelijk een activiteit in een westers land waar van alles kan worden getest. De OS zullen bijvoorbeeld de aanleiding worden voor de eerste massa tests met LTE en ook nieuwe diensten voor smartphones worden in die periode gelanceerd. Een grote live veldtest voor aanbieders van bijvoorbeeld streaming diensten of micro payments.

Maar ook op andere vlakken gaat er een hoop live. Het wordt een van de grootste events waar de grenzen van vormen van cloudhosting getest kunnen worden. En wat te denken van het belasten van de datacenters en overige infra. Dat belasten leidt ook tot een andere veldtest, of de regio Londen over voldoende stroom beschikt gedurende de hele spelen op een 24/7 basis was lange tijd niet duidelijk. Om die reden hebben sommige partijen investeringen in dat gebied jaren geleden al onhold gezet of ze zijn zelfs verhuisd.

Oh en tijdens de spelen zullen ook andere aspecten van de moderne elektronische samenleving uitgebreid worden getest. Als privacy je wat waard is, kun je van juli tot augustus beter het eiland niet bezoeken. Nu al heeft het land het trieste record van meeste camera’s ter handhaving van de openbare orde. Wat er met het oog op de veiligheid tijdens de OS nog allemaal wordt bijgeschakeld, zal er niet om liegen.

En nog iets waardoor deze OS zo belangrijk zijn voor de moderne samenleving: nog niet eerder waren er nog voordat de spelen begonnen zoveel websites (2000!) opgerold waar of wel het logo ten onrechte werd getoond dan wel hoogst illegale e-commerce activiteiten werden ontplooid. De Britse autoriteiten zijn zelfs een awareness campagne gestart om burgers te waarschuwen voor de gevaren van het internet, speciaal rond het thema fake-OS aanbiedingen.

Desondanks ben ik écht benieuwd wat de OS 2012 nog meer in petto heeft voor liefhebbers van online trends en wat het natuurlijk de Nederlandse it-sector aan additionele omzet en nieuwe frisse bedrijfsideeën oplevert.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.