Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Uitzien naar de OS 2012 (Column)

  • Door
  • Rashid Niamat
  • geplaatst op
  • 5 januari 2012 08:00 uur

(Nee ik zal écht geen beschermde logo's gebruiken))Later dit jaar zullen in Londen de Olympische Spelen plaatsvinden, het vierjaarlijkse event dat in het teken staat van sportiviteit, verbroedering en veel spannende sportmomenten. 2012 wordt echter ook het jaar waarin tal van slimme technieken voor het eerst in een grootschalige omgeving getest gaan worden.

Inderdaad ook daarvoor zullen de Olympische Spelen volop worden gebruikt. Want het idee dat dit event alleen bestaat bij de gratie van sport is allang achterhaald. Al jaren wachten tal van ondernemingen uit de hele wereld op dit event. Eindelijk een activiteit in een westers land waar van alles kan worden getest. De OS zullen bijvoorbeeld de aanleiding worden voor de eerste massa tests met LTE en ook nieuwe diensten voor smartphones worden in die periode gelanceerd. Een grote live veldtest voor aanbieders van bijvoorbeeld streaming diensten of micro payments.

Maar ook op andere vlakken gaat er een hoop live. Het wordt een van de grootste events waar de grenzen van vormen van cloudhosting getest kunnen worden. En wat te denken van het belasten van de datacenters en overige infra. Dat belasten leidt ook tot een andere veldtest, of de regio Londen over voldoende stroom beschikt gedurende de hele spelen op een 24/7 basis was lange tijd niet duidelijk. Om die reden hebben sommige partijen investeringen in dat gebied jaren geleden al onhold gezet of ze zijn zelfs verhuisd.

Oh en tijdens de spelen zullen ook andere aspecten van de moderne elektronische samenleving uitgebreid worden getest. Als privacy je wat waard is, kun je van juli tot augustus beter het eiland niet bezoeken. Nu al heeft het land het trieste record van meeste camera’s ter handhaving van de openbare orde. Wat er met het oog op de veiligheid tijdens de OS nog allemaal wordt bijgeschakeld, zal er niet om liegen.

En nog iets waardoor deze OS zo belangrijk zijn voor de moderne samenleving: nog niet eerder waren er nog voordat de spelen begonnen zoveel websites (2000!) opgerold waar of wel het logo ten onrechte werd getoond dan wel hoogst illegale e-commerce activiteiten werden ontplooid. De Britse autoriteiten zijn zelfs een awareness campagne gestart om burgers te waarschuwen voor de gevaren van het internet, speciaal rond het thema fake-OS aanbiedingen.

Desondanks ben ik écht benieuwd wat de OS 2012 nog meer in petto heeft voor liefhebbers van online trends en wat het natuurlijk de Nederlandse it-sector aan additionele omzet en nieuwe frisse bedrijfsideeën oplevert.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...