Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Fusie tussen isp Media Design en sitebouwer Latus

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 2 januari 2012 08:05 uur

Internet service provider Media Design is gefuseerd met internetbureau MoveNext, beter bekend van het merk Latus.

De twee bedrijven uit Leiden zijn geen vreemden van elkaar. Technici van MoveNext en Media Design wisselen sinds het voorjaar van 2011 al kennis met elkaar uit. “Gezamenlijk is hard gewerkt aan de ontwikkeling van een virtueel server platform dat in de eerste helft van 2012 actief zal zijn. Die samenwerking beviel uiteindelijk zo goed dat besloten is om beide bedrijven per 1-1-2012 samen te voegen”, zo melden de partijen in een gezamenlijk persbericht.

Het nieuwe fusiebedrijf treedt voortaan naar buiten met twee merken: Latus voor de ontwikkeling van websites en Media Design voor hosting, domeinregistratie en Magento webshops.

Bij beide bedrijven werken ongeveer zeven. De fusie heeft wel enkele positiewisselingen tot gevolg. Zo is aangekondigd dat commercieel directeur Chris de Waard van Media Design het bedrijf in de loop van dit jaar zal verlaten. Technisch directeur Vincent van Leeuwen van Media Design behoudt in het nieuwe gefuseerde bedrijf wel zijn functie. Begin juli vorig jaar trad Mark van IJzendoorn nog aan als nieuwe directeur bij MoveNext. Of de fusie voor hem gevolgen heeft, is niet duidelijk.

Latus bestaat sinds 1997 en is gespecialiseerd in het bouwen en hosten van websites. Media Design is eind 1999 opgericht en kreeg onder meer bekendheid dankzij de jongerensite cu2.nl.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.