Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

HP verliest fors tijdens beursjaar

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 3 januari 2012 08:08 uur

Het beursjaar 2011 is voor it-bedrijven nogal wisselend verlopen. Wie aandelen van HP had, kreeg een enorm verlies te verwerken.

Dat blijkt uit een klein overzicht dat ISPam.nl heeft gemaakt op basis van de openings- en slotkoersen in 2011 van een aantal beursgenoteerde it-bedrijven.

HP spant in het overzicht de kroon met een verlies van 39 procent in een heel jaar. De aandeelhouders hebben het bedrijf kennelijk afgerekend op de bestuurlijke problemen waarmee het te kampen had. Afgelopen najaar werd topman Leo Apotheker naar huis gestuurd.

Ook Cisco Systems leverde in, al was daar het verlies veel kleiner (bijna 12 procent). Cisco-topman John Chambers kondigde in mei vorig jaar ook al een herstructurering van het bedrijf aan.

Met de datacenterbedrijven ging het over het algemeen erg goed gedurende het beursjaar. Equinix steeg in een jaar tijd met 23 procent, de Telecity Group, dat aan de Londense beurs is genoteerd, boekte een winst van maar liefst 31 procent en Rackspace zelfs 35 procent.

Nieuwkomer Interxion, dat sinds 28 januari wordt verhandeld in New York, leverde echter bijna 1 dollar in op de koers van de beursgang.

Update 14:45: Bericht en tabel aangepast. Cijfers Akamai waren verwisseld waardoor foutief werd gemeld dat Akamai koerswinst had geboekt.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.