Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Google, Facebook en Twitter op zwart uit protest tegen anti-piraterijwet VS

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 4 januari 2012 08:05 uur

Het zou een ongekende actie zijn als Google, Facebook en Twitter hun voornemen doorzetten. De sites hebben zich samen met onder meer Yahoo, PayPal en Amazon verenigd in NetCoalition en verzetten zich hevig tegen de Stop Online Piracy Act (SOPA) in de Verenigde Staten. Gezamenlijk willen ze hun sites nu uit protest op zwart zetten.

Woordvoerder Markham Erickson van NetCoalition bevestigde eind december tegenover Fox News dat de organisaties zich beramen over het exacte tijdstip van de actie. Volgens de grootste internetsites ter wereld betekent de anti-piraterijwet het einde van het huidige internet.

Fundament
SOPA verplicht Amerikaanse isp’s om websites die zich schuldig maken aan piraterij uit de lucht te halen, zonder gerechtelijke uitspraak. De Amerikaanse overheid mikt daarbij bovendien op niet-Amerikaanse websites die dan zonder pardon moeten worden geblokkeerd door service providers. De wet wordt van harte gesteund door de entertainmentindustrie, maar met name Google vindt dat SOPA het fundament van het internet aantast.

Het Huis van Afgevaardigden heeft de verdere besprekingen over de wet nu verschoven naar een later tijdstip deze maand en wil nu eerst met de internetbedrijven om tafel.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.