Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Oracle: minder investeringen in eigen datacenter

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 13 januari 2012 08:00 uur

Steeds minder bedrijven gebruiken eigen datacenterfaciliteiten. Dat blijkt uit de Oracle Next Generation Datacenter Index. Het aantal daalde volgens het onderzoek tussen mei 2011 en januari 2012 van 60 naar 44 procent.  De hoeveelheid bedrijven die externe datacenters gebruiken is juist toegenomen met 16 procent tot 56 procent van de respondenten.

Uit het inderzoek blijkt dat veel bedrijven moeite hebben met de snel groeiende hoeveelheid data die voortkomt uit interactie met klanten en andere bedrijven. Co-locatie, hosting en cloud computing zullen belangrijke aspecten zijn in de toekomst van datacenters, aldus de onderzoekers. Oracle verwacht dat bedrijven snel weer in eigen datacenterfaciliteiten zullen investeren.

In de Benelux hangen de  investeringen in datacenters samen met technische aspecten, waaronder beperkingen van datacenters voor bedrijven. Volgens Oracle is er daarnaast een groeiende behoefte aan consolidatie van datacenters onder de bedrijven in de Benelux. In andere Europese landen is de verbetering van bedrijfsprestaties een belangrijke factor. Daarnaast is er een verschuiving zichtbaar: vonden eerder financiële bedrijven investeringen in datacenters belangrijk, nu zijn dat steeds vaker telecombedrijven.

De Oracle Next Generation Datacenter Index is een onderzoek onder ongeveer duizend managers van bedrijven in Europa en het Midden-Oosten. Het is de tweede keer dat een soortgelijk onderzoek van Oracle plaatsvindt; et eerste onderzoek was in mei 2011. Tijdens het onderzoek van januari  2012 zijn 101 managers uit de Benelux ondervraagd.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.