Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

IPv6 Manifest voor meer voortvarende aanpak bij decentrale overheid

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 16 januari 2012 08:07 uur

Diverse organisaties proberen via een heus IPv6-manifest de krachten te bundelen om zo gezamenlijk IPv6 te introduceren bij decentrale overheden. Het manifest is ondertekend door Telecom Management Association (TMA), de vereniging van automatiseringsmanagers van de grote gemeenten IMG100.000+ en de VIAG, de Vereniging van Coördinatoren I&A van gemeenten.

Alle overheidsinstellingen zijn al ruim een jaar verplicht om bij ict-aanbestedingen leveranciers uit te vragen naar IPv6-strategie en -comptabiliteit van de geleverde diensten en producten. De ervaring is dat dit nog maar weinig gebeurt. Dat levert grote risico’s op: digitale overheidsdiensten kunnen in de toekomst wellicht niet meer functioneren of overheden worden met torenhoge kosten geconfronteerd voor de invoering van IPv6.

Grote zorgen
Het baart de IPv6 Task Force en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) grote zorgen dat overheden de overgang naar het nieuwe protocol niet voortvarender aanpakken. Deze organisaties zijn mede initiatiefnemer van het manifest dat nu is gesloten.

Het manifest moet er in eerste plaats voor zorgen dat ervaringen tussen diverse overheden onderling worden gedeeld. Daarnaast zal IPv6 Task Force op haar website een overzicht publiceren van ict-partijen die IPv6-compatible diensten en producten aanbieden aan bijvoorbeeld gemeenten en provincies.


Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.