Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Kabelinternet komt snelheidsbelofte beter na dan adsl’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 18 januari 2012 08:04 uur

Internet via de kabel haalt vaker de geadverteerde snelheid dan internet via adsl2+. Dat  is dinsdag uit een onderzoek van Muvara en iPing Research gebleken.

Van de Nederlandse kabelinternetters haalt ongeveer driekwart de snelheid waarmee de provider adverteert. Bij adsl is dat ongeveer vier op de tien (42 procent).

Van de adsl-gebruikers haalt slechts 9,4 procent minimaal 73 procent van de geadverteerde snelheid. Bij kabelinternet haalt meer dan de helft van de consumenten minimaal 75 procent van de geadverteerde snelheid.

Betere prestaties
Het onderzoek is koren op de molen van de kabelaars en van de kabelgemeenschap. “Het onderzoek maakt duidelijk dat een consument met kabelinternet zowel in relatieve als in absolute zin aanzienlijk betere prestaties kan verwachten dan een adsl-gebruiker”, benadrukt Rob van Esch, directeur van Nlkabel.

Een deel van het snelheidsverlies is overigens te wijten aan het gebruk van wifi-netwerken bij thuisgebruikers. Maar dat verlies geldt voor alle providers, ongeacht de gebruikte internettechnologie.

Het onderzoek is uitgevoerd bij kabel- en adsl2+-verbindingen met een geadverteerde snelheid van 20-30 Mbps.

Nathan, 18 januari 2012 9:57 am

Weinig nieuws onder de zon, dit is al jaren bekend. ADSL in welke vorm dan ook heeft zich alleen nog maar waar kunnen maken binnen de korte afstanden naar de centrale. Sowieso hebben kabelaars iets veel geschikter in handen en zijn de meeste abonnementen iets ruimer afgesteld zodat het verlies gecompenseerd wordt.

ikke, 18 januari 2012 4:23 pm

Wel jammer dat de kabelaars een monopoliepositie bezitten, en slechts met de ADSL concureren door NET boven de snelheidslimieten van DSL te blijven hangen, terwijl de prijs een stuk hoger ligt bij kabel

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.