Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Hybride cloud blijft groeien’

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 27 januari 2012 08:00 uur

De vraag naar hybride cloudmodellen en cloud storage neemt dit jaar verder toe. Dat zegt Nederlandse couldprovider Uniserver. Ook verwacht het bedrijf dat in 2012 uptime-garantie vervangen zal worden door performance-garantie.

Uniserver voorspelt dat de cloudbranche dit jaar volwassen wordt en komt met zes trends die in 2012  de branche zullen bepalen: de hybride cloud, cloud storage, differentiatie, introductie van Microsoft Hyper-V, performance en kostenefficiëntie.

Bedrijven koppelen steeds vaker een externe cloud aan de eigen omgeving om zo kosten te besparen en performance te verbeteren, wat zal leiden tot een groei van hybride clouddiensten. Daarnaast wordt opslag vaker als dienst afgenomen, wat veel flexibiliteit geeft en een mogelijkheid om kosten te besparen.

Tot slot zegt Uniserver een trend te zien waarbij ict-providers vaker moeten differentiëren en een nichemarkt kiezen om zo een betere service te kunnen leveren. Kostenefficiëntie blijft volgens het bedrijf ook in 2012 belangrijk.

Uniserver liet eerder deze maand weten haar marktaandeel in Nederland de komende maanden te willen vergroten.

Pieter, 27 januari 2012 9:14 am

Uniserver kan dat wel zeggen maar dat is niets anders dan zogenaamde peptalk om hun Cloud Business in de aandacht te krijgen. We kennen deze uitspraken al langer van Cloud hosters.

Vooralsnog is de Cloud zeker niet zaligmakend en zeker niet zo goedkoop als men het doet voorkomen, het lijkt voordelig maar is het zeker niet. Ook de beveiliging laat nog (steeds) te wensen over.

De toekomst zal zeker meer Cloud activiteit laten zien, maar ik denk dat dit in zijn totaliteit nog zeker een jaar of 5 kan duren.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.