Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

XLS Hosting gaat internationaal als CloudVPS

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 3 februari 2012 08:06 uur

VPS-provider XLS Hosting heet sinds deze week CloudVPS. Het bedrijf wil met de nieuwe naam de nadruk leggen op de specialisatie in virtual private servers. Ook wil het bedrijf meer buitenlandse klanten aantrekken.

De website van de isp is deze week totaal vernieuwd. Naast de Nederlandse versie is er ook een Engelstalige site. “We merken dat er veel Amerikaanse partijen Europa binnentrekken met als vestigingsplaats Amsterdam. Wij denken dat we als Europese partij grote kans maken om hier tegenwicht tegen te bieden”, vertelt Lennard Zwart, directeur van CloudVPS.

Om verschil te maken met de Amerikaanse partijen heeft CloudVPS veel aandacht besteed aan de privacyregels. “We hebben nieuwe algemene voorwaarden opgesteld waarin veel privacy-aspecten zijn opgenomen zoals wanneer welke overheden toegang hebben tot de data van klanten.” Ook bij een cease and desist-verzoek geven veel Amerikaanse partijen vaak direct toegang tot data van klanten uit vrees voor rechtszaken. “Dat gaan wij niet doen.”

Cloudcertificering
De striktere privacyvoorschriften vormen ook onderdeel van de nieuwe certificering waar CloudVPS aan werkt. “Samen met KPMG zijn we bezig om een cloud-specifieke certificering te ontwikkelen waarin alle risico’s van de cloud worden omgeschreven en getoetst.” Deze certficering wordt waarschijnlijk in maart afgerond waarna de eerste audits bij de provider zelf waarschijnlijk in augustus voltooid zijn.

Zwart voorspelt de komende jaren nog een grote groei voor de cloud. “We zien steeds meer bedrijven die met hun netwerk de cloud ingaan. Eerst waren dat vooral bedrijven van circa twintig werknemers, maar het worden steeds vaker grotere ondernemingen met 500 tot 1000 medewerkers.”

Bitterzoet
Overigens is de naamswijziging van XLS Hosting met een beetje pijn in het hart doorgevoerd, erkent Zwart. “We zijn na zes jaar trouwe dienst als XLS wel gehecht geraakt aan deze naam. Maar je moet veranderen in de hostingmarkt anders overleef je het niet.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.