Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Red Hat verlengt lifecycle Enterprise Linux

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 2 februari 2012 08:03 uur

Red Hat heeft de production lifecycle van Red Hat Enterprise Linux 5 en 6 uitgebreid van 7 naar 10 jaar. Hiermee komt de leverancier tegemoet aan de vraag van enterprise klanten die nu extra alternatieven hebben voor de implementatie van dit Linux besturingssysteem.

Voor sommige it-omgevingen vereist het upgraden naar een nieuwe versie van een besturingssysteem vooraf een gedetailleerde planning. Red Hat verlengt de levensduur zodat klanten langer op hun huidige versie kunnen blijven.

Red Hat Enterprise Linux kent naast betaalde versies ook spin-offs als CentOS dat door veel isps gebruikt wordt. Het ligt in de verwachting dat CentOS de verlenging van de lifecycle zal overnemen, omdat het feitelijk een 1-op-1 kopie van de sourcecode van Red Hat betreft. Een andere spinoff, CloudLinux, zal waarschijnlijk hetzelfde doen.

CloudLinux wint de laatste tijd veel populariteit en richt zich voornamelijk op hosters, met specifieke aanpassigen voor shared servers, zoals het limiteren van resources per gebruiker en integratie met webbased controlpanels als cPanel, Plesk en DirectAdmin. LeaseWeb is een van de partijen in Nederland die onlangs een partnership met CloudLinux heeft gesloten en deze distributie aan haar klanten beschikbaar stelt. Ook PCextreme biedt CloudLinux aan.

patrick, 2 februari 2012 2:15 pm

040Hosting ( http://www.040hosting.eu) in Eindhoven gebruikt Cloudlinux sinds zijn release, en zijn ook vanaf dat moment een officeel partner.

Johan, 3 februari 2012 8:34 am

@Patrick: Trek het je niet aan, barst hier van de verkapte marketing. Leaseweb en PCX zijn erg populair onder de "redactie".

patrick, 3 februari 2012 9:39 am

@johan, viel me ook al op. :)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.